VVD-prominenten Venlo kritisch over kandidatenlijst

Print
VVD-prominenten Venlo kritisch over kandidatenlijst

Het stadhuis van Venlo. Afbeelding: De Limburger

Een aantal prominente VVD-kandidaten twijfelt over deelname aan de gemeenteraadsverkiezingen in Venlo.

Tegen De Limburger geven ze aan ontevreden te zijn over het feit dat ervaren raadsleden door het partijbestuur op een onverkiesbare plaats zijn gezet.

Hoger
Tijdens een algemene ledenvergadering dinsdagavond werd nog geprobeerd de huidig fractievoorzitter Bart Kuntzelaers (plek 17) en het raadslid en oud-fractievoorzitter Martin Camp (plek 14) hoger op de lijst te krijgen. Daarvoor was echter geen meerderheid.

Kuntzelaers geeft nu aan ernstig te twijfelen of hij op de lijst blijft staan. De kandidaten hebben tot en met zondag de tijd om aan te geven of ze instemmen met hun plek. Camp laat weten op voorkeursstemmen de gemeenteraad te willen halen.

Teruggetrokken
Huidig VVD-raadslid en oud-fractievoorzitter John Heuvelings heeft zich inmiddels teruggetrokken als kandidaat. "Ik wilde me na drie raadsperiodes op een onverkiesbare plek inzetten voor de VVD, maar ben nu gedemotiveerd”, zegt Heuvelings. “Het bestuur heeft willen afrekenen met de huidige fractie, ik weet niet waarom. Kuntzelaers was een uitstekend fractievoorzitter, die had op een verkiesbare plaats moeten komen.”

Te weinig
Peter Bastiaens, die dertien jaar vicevoorzitter van de VVD in Venlo was, zegt ook serieus te overwegen zich terug te trekken. “Niets ten nadele van de personen die nu hoog op de lijst staan, maar ik bespeur te weinig een mix van ervaring en nieuw elan. De VVD heeft vier jaar lang een uitstekende fractie gehad, die ervaring heeft de stad Venlo op dit moment ook nodig.” 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →