Oplossing probleem rond wethouder Brunssum nog ver weg

Print
Oplossing probleem rond wethouder  Brunssum nog ver weg

Wethouder Jo Palmen. Afbeelding: Archief De Limburger

Brunssum - Er is nog geen overleg geweest om de problemen op te lossen rond wethouder Jo Palmen in Brunssum te komen.

De lokale coalitiepartijen spraken maandag met burgemeester Luc Winants over een mogelijke handreiking om uit de impasse te komen. Winants raadde hen aan de zaak met de oppositie te bespreken. Maar de vier landelijke partijen in de oppositie hebben nog geen uitnodiging gekregen.

Het overleg zou moeten plaatsvinden vóór de extra raadsvergadering die waarschijnlijk volgende week wordt gehouden.

Voorstellen
De oppositie ziet weinig in de voorstellen van de coalitie: aanpassing van de column van Jo Palmen en zijn taalgebruik en wegnemen van ‘de schijn van belangenverstrengeling’.  

De extra raadsvergadering over het integriteitsonderzoek naar wethouder Jo Palmen kan wel in het openbaar plaatsvinden. Fractieleider Lefty Snackers van BBB Lijst Palmen is daar in principe voor. Voorwaarde is wel dat de raad de privacy van Palmen in acht neemt, stelt Snackers. Waarschijnlijk komt de gemeenteraad volgende week dinsdag of woensdag bijeen om het integriteitsonderzoek naar de wethouder te bespreken.

Risico
Uit dat onderzoek bleek dat Palmen een risico met zich meebrengt wat betreft zijn gedrag en belangenverstrengeling. De coalitie vroeg daarover een extra raadsvergadering aan. De landelijke partijen vinden dat Palmen moet opstappen. Gouverneur Theo Bovens en burgemeester Luc Winants vinden dat ook.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →