Oprichter anoniem 'weggestemd' uit eigen partij

Print
Oprichter anoniem 'weggestemd' uit eigen partij

Afbeelding: iStock/LinkedIn

Meerssen - Partij-oprichter Luc Volders is weg bij Partij Groot Meerssen. In een anonieme enquête heeft een meerderheid van de leden aangegeven geen actieve rol meer te zien voor Volders, die bij de aanstaande verkiezingen weer op de lijst van PGM had willen staan.

Volders was in 1993 oprichter van PGM en stelde het programma en de kieslijst samen. Hij was een ­aantal jaren wethouder voor zijn partij en de afgelopen periode secretaris en burgerraadslid. Vier jaar geleden deed hij om gezondheidsredenen niet mee aan de verkiezingen.

Mes in rug


Het partijbestuur spreekt waardering uit voor het werk van Volders en zegt dat het ‘zijn besluit om op te stappen respecteert’. Voor Volders zelf voelt het anders. "Het is maar wat je opstappen noemt. Ik heb een mes in de rug gekregen van de mensen die ik zelf in het zadel heb geholpen. Het enige wat ik vroeg was een plekje op plaats acht op de kieslijst van de partij die ik zelf heb opgericht."

Volders, die er om bekend staat dat hij zijn mening nooit onder stoelen of banken steekt, geeft toe dat er de afgelopen periode vaker sprake was van verschillen van inzicht. Hij noemt de verhoging van de onroerendezaakbelasting met 39 procent, een plan van PGM-wethouder Guido Houben. "Dat is zonder overleg doorgevoerd en totaal niet in lijn met het verkiezingsprogramma.”

Ook de gesprekken over nadere samenwerking tussen de colleges van Meerssen en Valkenburg zitten hem dwars. "Dat had eerst in de raad besproken moeten worden.” Hij kraakt tevens de kwestie rond de langdurig zieke wethouder Desirée Cortenraede. "Een onervaren wethouder moet je omhoog houden. Als collega-collegeleden moet je zo iemand helpen en niet wegjagen. Want dat is wat er gebeurd is.”

Logo
Volders geeft aan dat hij met een ­eigen lijst alsnog mee gaat doen aan de verkiezingen. Op de vraag of hij al een naam heeft, antwoord hij resoluut: "PGM, natuurlijk. De échte. Vraag in Meerssen maar rond: wie is PGM? Dan noemt 80 procent mijn naam. Bovendien heb ik het logo ontworpen. Laat ze nu maar eens iets zelf verzinnen."

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →