PvdA-raadslid Maastricht stapt over naar CDA

Print
PvdA-raadslid Maastricht stapt over naar CDA

Afbeelding: De Limburger

Het Maastrichtse PvdA-raadslid Hassan Es Sadki stapt uit zijn fractie en neemt zijn zetel mee naar het CDA.

Volgens een mededeling van de PvdA Maastricht zou Es Sadki niet kunnen accepteren dat hij door een onafhankelijke selectiecommissie van de lokale afdeling geen hoge plek kreeg toebedeeld op de kieslijst voor de raadsverkiezingen in maart 2018.

Volgorde
Afgelopen zaterdag kwam de ledenvergadering van de PvdA bijeen om zich uit te spreken over de volgorde van de raadskandidaten. Es Sadki besloot na de vergadering zich als PvdA-kandidaat voor 2018 terug te trekken, de raadsfractie te verlaten en zelfstandig zijn raadstermijn af te maken. Hij gaat zich voor de verkiezingen aansluiten bij het CDA en tot dan met die partij samen te werken in de raad.

De PvdA zegt niet te spreken te zijn over de handelwijze van Es Sadki en noemt diens actie zetelroof.

Rommelt
Het vertrek van Es Sadki is een nieuw bewijs dat het rommelt bij de PvdA Maastricht. In maart trok fractievoorzitter Frans Bastiaens zich terug en verliet de raad. Zijn ­zetel werd opgevuld door Antoine van Lune. Het vertrek van Es Sadki reduceert de PvdA-fractie tot drie raadsleden. Het CDA zag eerder Gea van Loo overkomen van de ­Seniorenpartij Maastricht en Niels Peeters van PVM.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →