PvdA-raadslid Maastricht stapt over naar CDA

Print
PvdA-raadslid Maastricht stapt over naar CDA

Afbeelding: De Limburger

Het Maastrichtse PvdA-raadslid Hassan Es Sadki stapt uit zijn fractie en neemt zijn zetel mee naar het CDA.

Volgens een mededeling van de PvdA Maastricht zou Es Sadki niet kunnen accepteren dat hij door een onafhankelijke selectiecommissie van de lokale afdeling geen hoge plek kreeg toebedeeld op de kieslijst voor de raadsverkiezingen in maart 2018.

Volgorde
Afgelopen zaterdag kwam de ledenvergadering van de PvdA bijeen om zich uit te spreken over de volgorde van de raadskandidaten. Es Sadki besloot na de vergadering zich als PvdA-kandidaat voor 2018 terug te trekken, de raadsfractie te verlaten en zelfstandig zijn raadstermijn af te maken. Hij gaat zich voor de verkiezingen aansluiten bij het CDA en tot dan met die partij samen te werken in de raad.

De PvdA zegt niet te spreken te zijn over de handelwijze van Es Sadki en noemt diens actie zetelroof.

Rommelt
Het vertrek van Es Sadki is een nieuw bewijs dat het rommelt bij de PvdA Maastricht. In maart trok fractievoorzitter Frans Bastiaens zich terug en verliet de raad. Zijn ­zetel werd opgevuld door Antoine van Lune. Het vertrek van Es Sadki reduceert de PvdA-fractie tot drie raadsleden. Het CDA zag eerder Gea van Loo overkomen van de ­Seniorenpartij Maastricht en Niels Peeters van PVM.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen