'Van Marwijk zegt nee tegen nieuw aanbod Saoedi-Arabië'

Print
'Van Marwijk zegt nee tegen nieuw aanbod Saoedi-Arabië'

Afbeelding: AD/AP

Bert van Marwijk heeft bedankt voor een aanbod om terug te keren als bondscoach van Saoedi-Arabië.

 Dat meldt VI woensdagavond.

Kier
Van Marwijk liet eerder op de dag tegenover AD Sportwereld weten dat de deur naar het land dat hij naar het WK in Rusland leidde nog op een kier stond. "We hebben twee jaar hard gewerkt om dat WK te halen", zei de oefenmeester. "Dat werk hebben we niet af kunnen maken, dat lijkt me duidelijk. Maar in alle gevallen doe ik het alleen op mijn voorwaarden."

Eisen
Met die voorwaarden zou de Saoedische bond niet akkoord zijn gegaan. "Ik heb twee maanden geleden precies aangegeven wat mijn visie was, welke eisen ik stelde aan de voorbereiding en aan de invulling van de staf. Daar denk ik nu niet opeens anders over", aldus Van Marwijk. 

Opvolger alweer ontslagen
Amper twee maanden na Bert van Marwijks onverwachte vertrek bij Saoedi-Arabië is ook zijn opvolger alweer ontslagen. De Argentijn Edgardo Bauza moest vandaag vertrekken als bondscoach van de Saoedi's, na een serie van slechte resultaten in oefenduels.

"Nee, dat heeft me niet echt verbaasd, eerlijk gezegd", reageerde Van Marwijk. "Via mijn staf en de mensen met wie ik nauw heb samengewerkt, begreep ik al dat het erg slecht ging, en ik kreeg ik in grote lijnen wel mee wat er speelde. Wij hebben twee jaar lang een duidelijke koers uitgezet, daar is rigoureus mee gebroken. Blijkbaar heeft dat niet goed uitgepakt."