Politie reed met zware heftruck poort drugspand eruit bij politieactie

Print
Politie reed met zware heftruck poort drugspand eruit bij politieactie

Afbeelding: Etienne Zegers

Geleen - "Politieee!" Dat is wat een ooggetuige donderdagochtend in alle vroegte hoorde roepen toen agenten twee panden aan de Nusterweg in Sittard binnenvielen.

Even daarvoor had een agent de poort van een van de twee panden met een zware heftruck uit de grond gerukt. Het startsein voor het arrestatieteam om het bedrijfspand binnen te vallen. Verdachten in het pand openden vervolgens het vuur. 

Bivakmutsen
De politie viel donderdag de panden binnen omdat er vermoedelijk drugs aanwezig was. Volgens een ooggetuige werd de actie al rond 5:00 uur in de ochtend voorbereid. Twee busjes met gewapende agenten en bivakmutsen kwamen ter plaatse.

Lees ook: Verdachten openen vuur op arrestatieteam bij drugspand in Sittard

Diverse aanhoudingen
Toen de poort werd geforceerd, stormde een arrestatieteam uit hun busjes en liepen agenten, 'politie' roepend, het autobedrijf binnen. De verdachten openden het vuur en agenten zagen zich genoodzaakt terug te schieten. Er werden tot 08:30 uur diverse aanhoudingen verricht. Een auto met een of meerdere verdachten wist te ontsnappen. De auto werd even later leeg teruggevonden. 

Ook een ouder echtpaar in een naastgelegen pand werd van het bed gelicht en aangehouden. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →