A2 tijd afgesloten na ernstig ongeluk met vrachtwagens

Print

Afbeelding: Weertdegekste

Nederweert - De A2 is donderdagochtend in de richting Eindhoven tussen Nederweert en afrit Budel een groot deel van de ochtend afgesloten geweest vanwege een ernstig ongeluk.

Een bestelbus met daarin twee inzittenden en een hondje zou rond 08:45 uur van achteren zijn aangereden door een vrachtwagen, meldt Weertdegekste. Het busje belandde daarna op zijn kant langs de weg. De inzittenden en het hondje zijn door de brandweer uit het voertuig gehaald.

Achter het ongeluk botsten nog een vrachtwagen en meerder auto's op elkaar. Zeker twee mensen raakten daardoor gewond en zijn overgebracht naar het ziekenhuis.

Traumahelikopter
De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse. Ook de traumahelikopter werd opgeroepen, maar die hoefde uiteindelijk niet te landen. Zeker één gewonde is afgevoerd naar het ziekenhuis.

Omleiding
De weg werd afgesloten in verband met bergingswerkzaamheden en onderzoek. Verkeer kon langs het ongeluk via de af- en de oprit. Dat leverde flinke vertraging op. Ook in de andere richting ontstond een file door kijkers. Om 12:00 uur werd de weg weer vrijgegeven.

Bekijk hier alle actuele verkeersinformatie. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →