Onderzoek naar spookrijdrama afgerond, politie onderzoekt niet of Pool gedronken had

Print
Onderzoek naar spookrijdrama afgerond, politie onderzoekt niet of Pool gedronken had

Afbeelding: Etiënne Zegers

De politie onderzoekt niet of de Poolse spookrijder die afgelopen weekend de 22-jarige Dominique doodreed op de A73 onder invloed van drugs of alcohol was.

Aangezien de 26-jarige veroorzaker ook is overleden vervalt het recht om te vervolgen, aldus de politie.

Getuigen
Het onderzoek is inmiddels afgerond. De politie sprak met meerdere getuigen en deed technisch onderzoek. Daaruit blijkt dat de man ter hoogte van de afrit Echt/Maasbracht/Sint Joost in tegengestelde richting naar het noorden reed. De nabestaanden zijn over de onderzoeksresultaten geïnformeerd.

Bij het ongeluk zondagavond kwam het 22-jarige model Dominique Lousberg om het leven toen ze frontaal tegen de spookrijder botste. 

Lees ook: 'Dominique was oogverblindend mooi, maar ze was nog zoveel meer dan dat'

Rijkswaterstaat verklaarde later dat er te weinig tijd was om de Roertunnel af te sluiten om het ongeluk te voorkomen. De tijd tussen de eerste melding van de spookrijder en het ongeval was volgens de wegbeheerder te kort om de tunnel of de A73 op een verantwoorde en veilige manier af te sluiten.

Lees ook: Dodelijk ongeval spookrijder op A73: ‘Te weinig tijd om tunnel te sluiten’

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →