Professionele tolken bij ziekenhuis VieCuri na baarmoederincident

Print
Professionele tolken bij ziekenhuis VieCuri na baarmoederincident

Afbeelding: De Limburger

Tegelen - Ziekenhuis VieCuri schakelt voortaan professionele tolken in als artsen niet in dezelfde taal met patiënten kunnen communiceren.

Dat is één van de maatregelen die VieCuri Medisch Centrum heeft getroffen nadat een gynaecoloog tegen de zin van een 35-jarige Poolse vrouw haar baarmoeder verwijderde.

Controle
VieCuri heeft ook een extra controle ingevoerd om te controleren of een patiënt alle informatie begrepen heeft.

'Betreurenswaardig'
De raad van bestuur van het ziekenhuis noemt de ongewenste verwijdering van de baarmoeder in 2013 een ‘zeer betreurenswaardig incident’. “VieCuri heeft lering getrokken uit dit incident en verbeteracties doorgevoerd en geborgd om zodoende de kans op herhaling maximaal te beperken”, schrijft het ziekenhuis in een verklaring.

Waarschuwing
VieCuri Medisch Centrum, dat vestigingen in Venlo en Venray heeft, moet de vrouw van de rechter 33.700 euro schadevergoeding betalen. De gynaecoloog kreeg een waarschuwing van het Regionaal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg in Eindhoven omdat hij niet aan zijn informatieplicht heeft voldaan.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →