Nederlander in zijn villa vermoord over de grens bij Weert

Print
Nederlander in zijn villa vermoord over de grens bij Weert

De poort van de woning van het slachtoffer werd verzegeld. Afbeelding: Geert van Baelen

Een Nederlandse man is woensdagavond dood aangetroffen in zijn woning in het Belgische Neerpelt, vlak over de grens bij Weert. De bedrijfsleider van beroep is met messteken om het leven gebracht. Het Openbaar Ministerie (OM) onderzoekt de zaak.

Het levenloze lichaam van de man werd in de vroege avond gevonden. Gerechtelijke bronnen bevestigen dat de man door middel van geweld om het leven is gebracht. 

Argwaan
Volgens een buurtbewoner werd de Nederlander gevonden door zijn ex-vrouw. "Hij lag op de vloer in een plas bloed", zegt de man tegen de Belgische krant Het Belang van Limburg. Volgens de buur was er argwaan ontstaan nadat het slachtoffer de hele dag niet op zijn werk was verschenen.

Brand
Het slachtoffer was volgens de lokale Internetgazet bedrijfsleider van een onderneming in het Nederlandse Son, boven Eindhoven. Hij had twee woningen in Grote Heide, een kerkdorp in het noorden van de gemeente Neerpelt. Zeven jaar geleden brandde een woning van hem af na brandstichting. 

In het belang van het onderzoek kan het OM van Limburg voorlopig geen verder commentaar geven. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →