Dit artikel is exclusief voor jou als abonnee van De Limburger te lezen
Dit artikel is voor abonnees. Verder lezen?

Je eet wat je haat: onkruid in de pan

Je eet wat je haat: onkruid in de pan

Afbeelding: Annemiek Mommers

Eetbare wilde natuur leren kennen, oogsten en bereiden. Dat is het doel van Expeditie Zilverschoon. Stadsnatuur uit Maastricht wordt uitgetrokken en opgediend. Esther van de Pas gebruikt voor haar koekjes een wel heel spannend ingrediënt: berenklauw.

Het imago van de berenklauw is niet al te best. Giftig en pijnlijk. Visioenen van afgrijselijke brandblaren doemen op, veroorzaakt door de haartjes die bijtend sap afgeven. Heel geniepig, want in tegenstelling tot een brandnetel merk je er niet meteen iets van maar begint het pas een dag later te branden. Afblijven van die akelige schermbloem, zou je denken. En al zeker niet op je tong leggen.

Toch is dat precies wat Esther van de Pas gaat doen. Ze bakt koekjes met het zaad van de berenklauw dat ...