Ook panden Woonpunt op Groene Net

Print
Ook panden Woonpunt op Groene Net

Afbeelding: Istock

Geleen - Woningcorporatie Woonpunt bekijkt of 1.400 woningen van de corporatie in Sittard-Geleen aangesloten kunnen worden op Het Groene Net, het duurzame warmtenet dat wordt aangelegd in de regio Westelijke Mijnstreek. Na ZOwonen sluit daarmee een tweede corporatie aan bij het project.

Een intentieverklaring daartoe is donderdag ondertekend. "Met deze samenwerking kunnen we als sociale verhuurder een flinke bijdrage leveren aan de verduurzaming van ons woningbezit", zegt Guido Kerckhoffs, bestuurder van Woonpunt.

Haalbaarheid
Gestart wordt met een haalbaarheidsstudie voor het aansluiten van één wooncomplex aan de Oranjelaan in Geleen. Daarna wordt bezien of meer woningen van Woonpunt volgen. Dat is een interessante optie voor de corporatie, omdat Het Groene Net vanaf 2019 de infrastructuur gaat aanleggen in Geleen, waar Woonpunt veel woningbezit heeft.

Woonpunt doet mee op voorwaarde dat huurders niet meer geld kwijt zijn aan de verwarming van hun huizen dan wanneer ze aardgas zouden stoken. "We gaan er zelfs van uit dat het iets goedkoper uitpakt voor onze huurders", zegt Kerckhoffs.

Chemelot
Het Groene Net maakt gebruik van restwarmte van Chemelot en de Biomassa Energiecentrale Sittard. Afgelopen jaar zijn de eerste woningen en bedrijfspanden in Sittard op Het Groene Net aangesloten. Volgend jaar wordt het net in Sittard uitgebreid. Vanaf 2019 volgen aansluiting van panden in Geleen en Beek en mogelijk ook nog Stein.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →