Ook panden Woonpunt op Groene Net

Print
Ook panden Woonpunt op Groene Net

Afbeelding: Istock

Geleen - Woningcorporatie Woonpunt bekijkt of 1.400 woningen van de corporatie in Sittard-Geleen aangesloten kunnen worden op Het Groene Net, het duurzame warmtenet dat wordt aangelegd in de regio Westelijke Mijnstreek. Na ZOwonen sluit daarmee een tweede corporatie aan bij het project.

Een intentieverklaring daartoe is donderdag ondertekend. "Met deze samenwerking kunnen we als sociale verhuurder een flinke bijdrage leveren aan de verduurzaming van ons woningbezit", zegt Guido Kerckhoffs, bestuurder van Woonpunt.

Haalbaarheid
Gestart wordt met een haalbaarheidsstudie voor het aansluiten van één wooncomplex aan de Oranjelaan in Geleen. Daarna wordt bezien of meer woningen van Woonpunt volgen. Dat is een interessante optie voor de corporatie, omdat Het Groene Net vanaf 2019 de infrastructuur gaat aanleggen in Geleen, waar Woonpunt veel woningbezit heeft.

Woonpunt doet mee op voorwaarde dat huurders niet meer geld kwijt zijn aan de verwarming van hun huizen dan wanneer ze aardgas zouden stoken. "We gaan er zelfs van uit dat het iets goedkoper uitpakt voor onze huurders", zegt Kerckhoffs.

Chemelot
Het Groene Net maakt gebruik van restwarmte van Chemelot en de Biomassa Energiecentrale Sittard. Afgelopen jaar zijn de eerste woningen en bedrijfspanden in Sittard op Het Groene Net aangesloten. Volgend jaar wordt het net in Sittard uitgebreid. Vanaf 2019 volgen aansluiting van panden in Geleen en Beek en mogelijk ook nog Stein.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen