Arrestatieteam valt verkeerde pand binnen bij drugsactie

Print

Afbeelding: Etienne Zegers

Geleen / Sittard - Het arrestatieteam van de politie is donderdagochtend bij een grote drugsactie aanvankelijk het verkeerde pand binnengevallen. Daarbij werden drie mensen aangehouden: een ouder echtpaar dat boven de zaak sliep, en hun schoonzoon. Zij zijn inmiddels vrijgelaten

Het arrestatieteam begreep al snel dat ze bij het pand van de buren moesten zijn. Daar werden ze echter door de gealarmeerde verdachten onder vuur genomen. De politie schoot terug. Drie of vier mannen zagen kans in een auto te vluchten. Hun vluchtauto is een halve kilometer verderop in de Sint Rosastraat met twee lekke banden teruggevonden.

Vijf aanwezigen in het drugspand werden in de boeien geslagen. 

Lees ook: Meerdere mannen op de vlucht na grote drugsactie

Heftruck
Bij de inval gebruikte de politie een zware heftruck. Daarmee werd de deur van het verkeerde pand geforceerd. Volgens een politiewoordvoerder was er geen sprake van een vergissing, maar van verkeerd verstrekte informatie.

Lees ook: Politie rijdt met zware heftruck pand binnen

Reclamespotje wordt werkelijkheid
Het incident doet denken aan een oud reclamespotje van een bouwmarkt. In de commercial valt net als in Sittard een arrestatieteam een verkeerde woning binnen. Hilarisch, al viel er voor het Sittardse gezin weinig te lachen. 
 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →