Skiër (66) uit Hattem overleden na botsing met sneeuwwals

Print
Skiër (66) uit Hattem overleden na botsing met sneeuwwals

Foto ter illustratie. Afbeelding: ADN Beeldredactie

Presentator Eef Mokkink van RTV Hattem is gisteren in Sölden overleden na een ongeluk met een Pistenbully, een soort wals voor sneeuw. Dat meldt RTV Hattem op haar website.

"Tot ons grote verdriet melden wij dat RTV Hattem medewerker Eef Mokkink gisteren is verongelukt tijdens het skiën, zijn grote liefhebberij. Op de piste is Eef in botsing gekomen met een machine die wordt gebruikt voor het onderhoud van de piste. Eef is ter plaatse aan zijn verwondingen overleden", staat er op de website.

Overreden
Het ongeluk gebeurde in een skigebied in het Oostenrijkse Sölden, zo meldt de Tiroler Tageszeitung. Mokkink werd overreden door een Pistenbully, een machine die de verse sneeuw op de piste plat moet drukken. 

De machine werd rond 12.00 uur gebruikt door een medewerker die bezig was met werkzaamheden aan het veiligheidsnet. Terwijl hij achteruitreed, raakte hij de skiër.  

Reanimatie
De presentator werd ter plekke gereanimeerd, maar overleed alsnog aan zijn zware verwondingen. Er wordt nog onderzoek gedaan naar het dodelijke voorval. 

Skivakantie
Het management en de medewerker betuigen hun deelneming aan de nabestaanden. De skiër was met een collega op vakantie in Sölden, dat na Wenen de grootste toeristische trekpleister van Oostenrijk is.
 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →