Top van moskee Geleen blijft langer vastzitten

Print
Top van moskee Geleen blijft langer vastzitten

Afbeelding: Mitchell Giebels

Geleen - De top van de moskee in Geleen blijft langer vastzitten. De voorzitter en de secretaris zijn donderdag voorgeleid aan de raadkamer. De voorlopige hechtenis is verlengd met dertig dagen, laat de rechtbank Maastricht weten.

Laarbi A., secretaris en tevens vice-voorzitter van de moskee, wordt verdacht van financiering van terrorisme, ronselen voor de jihad, lidmaatschap van een criminele organisatie met terroristisch oogmerk en witwassen. Voorzitter Stefan Z. wordt verdacht van witwassen.

Onderzoek
De mannen zijn op 7 november op persoonlijke titel aangehouden. Hun arrestatie vloeit voort uit een al ruim twee jaar lopend onderzoek naar witwaspraktijken bij de stichting die de moskee leidt waar beiden in het bestuur zitten, en Stichting Babycare, waar A. voorzitter van is.

Inval
In februari leidde dat tot een  grootscheepse inval van politie en FIOD op veertien plekken in Zuid-Limburg waaronder de moskee, diverse woon-/werkadressen en een kluis bij de ING bank. Daarbij werden onder meer een ‘aanzienlijk geldbedrag’, computers en een airsoftwapen in beslag genomen. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →