Geen verplichte optocht bij BCL Treffen in St. Odiliënberg

Print
Geen verplichte optocht bij BCL Treffen in St. Odiliënberg

Afbeelding: Facebook/De Berggeite

Sint Odiliënberg - Bij het BCL Treffen, dit weekeinde in St. Odiliënberg, trekt geen optocht. Wel is er een uitgebreid middagprogramma op zaterdag voor de jeugd onder de zestien jaar en zijn er goedkope trein- en buskaartjes.

Dat zijn de veranderingen die de organiserende carnavalsvereniging De Berggeite uit St. Odiliënberg dit jaar heeft doorgevoerd. De optocht gaat dit jaar niet door omdat er volgens bestuurslid Rolf Joosten nauwelijks mensen langs de kant zouden staan.

Twee klachten
"Iedereen uit het dorp doet mee, voor of achter de schermen. We hebben welgeteld twee klachten gehad van verenigingen die het niet leuk vonden dat ze zich dan niet konden presenteren.”

Vergunning
Drie jaar geleden heeft de Bond van  Carnavalsverenigingen Limburg (BCL) De Berggeite aangewezen als organiserende club voor het jaarlijkse BCL Treffen in 2017. "De club gaf toen meteen al aan dat de vergunning voor een optocht lastig zou worden en er weinig publiek zou zijn”, vertelt BCL-bestuurslid Chris Munten.

Jammer
"In Baarlo was een paar jaar geleden ook geen optocht. Het is niet verplicht maar wel jammer, want het is een manier waarop de verenigingen zichzelf kunnen laten zien. Onze nieuwe voorzitter vindt dat er wél een optocht moet zijn en die mag best heel creatief ingevuld worden”, zegt Munten. Hij doelt op de korte vasteloaveswalk van vorig jaar in Blerick. Volgens de voorzitter van BCL, Hans te Locke, is er volgend jaar in Merkelbeek wel weer een optocht. 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen