Intocht van de Kerstman op herhaling bij Magisch Maastricht

Print
Intocht van de Kerstman op herhaling bij Magisch Maastricht

Afbeelding: Roger Dohmen

Vorig jaar trok Maastricht landelijk veel media-aandacht met de intocht van de Kerstman tijdens decemberevenement Magisch Maastricht. Dit jaar gaat die ontvangst op herhaling op vrijdag 8 december.

De Kerstman arriveert per trein en wordt begeleid door vijftig kinderen met een door rendieren getrokken arrenslee, waarmee hij het laatste stuk aflegt naar zijn Huis van de Kerstman op het Vrijthof.

Hoofdbrekens
Het financieren van een tweede intocht gaf veel hoofdbrekens en kwam dinsdag pas rond, zegt Lars Flinkerbusch van Maastricht Marketing. De directeur van de - voorheen - VVV was er veel aan gelegen om Magisch Maastricht opnieuw te koppelen aan de intocht van de Kerstman.

Ultieme kerstbeleving
"Het is een mooi moment om media-aandacht voor Maastricht te organiseren. Een moment om de stad aan het land te laten zien als de plek waar je de ultieme kerstbeleving in Nederland kunt ervaren, waar de Kerstman slechts een onderdeel van is. We bieden een totaalpakket met sfeerverlichting, rondleidingen, cultureel programma, evenementen, attracties. Een bijzondere samenwerking met warenhuis De Bijenkorf geeft Magisch Maastricht een extra impuls."

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →