Maastricht krijgt tweede budgethotel

Print
Maastricht krijgt tweede budgethotel

Afbeelding: ANP

De Maastrichtse hotelmarkt blijft in beweging. Alle formules zoeken in de stad een plek, van de absolute top tot budgetketens. Na Kaboom bij het NS-station in Wyck krijgt Maastricht een tweede budgethotel. Het EasyHotel komt aan ’t Bat en krijgt tachtig kamers.

Nederland telt momenteel vijf EasyHotels: in Amsterdam (twee), Den Haag, Rotterdam en Zaandam. Er zijn kamers te huur vanaf 39 euro per nacht. De keten is onderdeel van de EasyGroup, vooral bekend van vliegbudgetmaatschappij EasyJet.

Verbouwing
Voor de Maastrichtse hotelvestiging verbouwt EasyHotel momenteel een al langer leegstaand kantoorpand aan ’t Bat, waar onder meer de sociale dienst van de stad was gevestigd. Het gebouw biedt uitzicht op de Maas en ligt op enkele minuten lopen van het Onze Lieve Vrouweplein.

De initiatiefnemer liet volgens de gemeente een haalbaarheidsonderzoek doen, dat aantoont dat voor het hotel in het budgetsegment van de markt ‘voldoende ruimte’ is voor een gezonde exploitatie.

Bezorgd
De Samenwerkende Hotels Maastricht (Sahot) kijkt bezorgd naar de ontwikkelingen op de Maastrichtse hotelmarkt. Ze vreest overaanbod, door recent bekendgemaakte uitbreidingsplannen van Kaboom, het net geopende The Student Hotel en de aankondiging van twee nieuwe hotels in de Boschstraat.

De opmars van particuliere kamerverhuurders via Airbnb en de bouw van het luxe recreatiepark Resort Maastricht (ongeveer 1500 bedden na voltooiing) komen daar bij. Sahot-voorzitter Antoine Scheerens, tevens directeur van het NH Maastricht: "We zien dat de gemeente erg gemakkelijk omgaat met dit soort initiatieven en dat de hotelmarkt onder druk komt te staan."

Wethouder John Aarts (VVD, Toerisme) is niet onder de indruk: "De Sahot komt bij elk nieuw initiatief met hetzelfde verhaal. Er is marktruimte voor een budgethotel en het past binnen de beleidsafspraken."

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen