Eaters zet Kai Willems uit de selectie

Print
Eaters zet Kai Willems uit de selectie

Foto ter illustratie. Afbeelding: iStock

IJshockeyer Kai Willems is door Laco Eaters om disciplinaire redenen uit de selectie gezet.

Eaters wil vooropstellen dat deze keuze niets te maken heeft met de sportieve prestaties van Willems. “Zijn prestaties op het ijs waren goed, dat staat buiten kijf”, laat Peter Knops, teammanager van Eaters weten. “Maar we verwachten van alle spelers een professionele houding en daar ontbrak het aan bij Kai." 

Voorval
Knops: "Dit is ook niet iets van vandaag op morgen, dit speelde al langer. We hebben hier ook gesprekken met hem over gevoerd. Hij is afspraken niet nagekomen en er is iets voorgevallen, maar daar wil ik niet over in detail treden.”

Oneens
Willems, die twee weken geleden nog zijn debuut maakte voor het Nederlands team, kan zich niet vinden in die lezing. Hij heeft nooit persoonlijk aanmerkingen op zijn houding gekregen, zo geeft hij aan. “Er is weleens in de kleedkamer gezegd dat we vaker naar het krachthonk moeten gaan en meer inzet moeten tonen, maar dat is nooit tegen mij persoonlijk gezegd.”

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →