Fietsenzaak compleet leeggeplunderd: 50 peperdure fietsen weg

Print
Fietsenzaak compleet leeggeplunderd: 50 peperdure fietsen weg

Afbeelding: Facebook

Nederweert - Dieven hebben in een gloednieuwe fietsenzaak in Nederweert vijftig kostbare racefietsen en mountainbikes gestolen.

De inbraak vond plaats in de nacht van woensdag op donderdag. De winkel aan de Magnesiumstraat was na een grondige verbouwing pas enkele dagen open en is compleet leeggeplunderd. Eigenaar Erwin Bakker schat de schade op ruim 200.000 euro. Ondanks dat hij verzekerd is, zit hij met een strop van zeker 10.000 euro vanwege zijn eigen risico.

Muurvast
Volgens de gedupeerde ondernemer zijn de dieven op een zeer professionele manier te werk gegaan. "Sommige fietsen zaten met de pedalen muurvast verankerd aan ijzeren voetstukken. Die hebben ze met behulp van slijtschijven losgekregen. De zaak is echt compleet leeggeplunderd. Gelet op het grote aantal gestolen fietsen moeten de inbrekers een behoorlijk vervoermiddel bij zich hebben gehad." 

Meerdere inbraken
De dieven wisten volgens Bakker precies waarvoor ze kwamen. "Ze hebben vooral oog gehad voor racefietsen van het merk Wilier. Die kosten meer dan 10.000 euro per stuk. Dezelfde fietsen zijn onlangs ook bij drie collega's in Brabant gestolen", zegt Bakker. Dat versterkt volgens hem het vermoeden dat de inbrekers in opdracht hebben gehandeld. "Ik denk dat er een bende actief is die precies weet waar ze toe moeten slaan."

Geen camera's
Extra wrang is dat de pas geopende fietsenwinkel nog niet met camerabewaking was uitgerust. Bakker: "We waren juist bezig om extra veiligheidsmaatregelen te treffen, zoals het aanbrengen van camera's en extra verlichting in de zaak."  

De eigenaar heeft bij de politie aangifte van de diefstal gedaan.

 

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →