Discotheek De Cheetah gaat weer open

Print
Discotheek De Cheetah gaat weer open

Beeld van de laatste avond in 2013. De Cheetah in Oberbruch gaat vanaf vandaag elke vrijdag en zaterdag weer open. Afbeelding: Remco Koumans

Geleen - De Cheetah in Oberbruch gaat op 1 december weer open. De discotheek bij Heinsberg was tot aan de sluiting eind 2013 jarenlang een populaire uitgaansplek voor jongeren uit de Roerstreek en de regio Sittard.

Dat de Cheetah bij veel mensen een hoop herinneringen oproept blijkt wel uit de stortvloed aan reacties op de Facebookpagina van de discotheek.

Positief
Het sterkt de nieuwe eigenaar John Latour in de gedachte dat het overnemen van de uitgaansgelegenheid een goede zet is geweest. "De reacties zijn allemaal positief. Aan ons om het nu waar te maken. En ik denk dat ons dat gaat lukken ook, want hoewel we wel wat moderne aanpassingen hebben gedaan, blijft de opzet van de disco zoals die vroeger ook was.” 

Meters drank
Oude tijden moeten dus weer herleven aan de Deichstrasse. De tijden dat als de dj vroeg waar de ‘party people aus Limburg’ waren, een zee van handen omhoogging. Het betekent ook dat net zoals vroeger de meters drank in de aanbieding gaan op vrijdag en de zogeheten towers op zaterdag: doorzichtige buizen van 5 of 10 liter bier met een eigen tapkraantje. En met om middernacht de kans een meter drank te winnen bij de mensen die erin slagen het beste een vrouwelijke bezoeker in de lucht te houden bij het nummer Time of my Life, gelijk aan de scene uit de film Dirty Dancing. 

Zelfde recept
Voor Latour was het een bewuste keuze om verder te gaan in de stijl waar de vorige uitbater, Herbert Storms, mee eindigde. "Ik ben hier zelf vaak genoeg uit geweest. Juist die sfeer was het aparte, dat vond je niet in andere discotheken. Ik wil dat weer terugbrengen. We merken ook dat veel oud-personeel, van beveiliging tot bar, hier weer wil komen werken. Daarin ben ik zelfs zover gegaan dat ik de mensen die achttien jaar lang de baguetterie in de disco runden, ook gevraagd heb terug komen. Uiteindelijk zeiden ook zij ‘ja’. ” 

Discobus
Met grote evenementen, zoals de opening maar ook andere te verwachten drukke dagen zal via Facebook live worden meegedeeld wanneer de zaak vol zit. "Op die manier kunnen mensen kijken of ze bijvoorbeeld iets later kunnen vertrekken en pas komen als de minderjarigen rond middernacht naar huis moeten. Door dat op internet kenbaar te maken willen we voorkomen dat mensen hier heel lang buiten in de rij moeten staan. Sowieso pluizen we alle reacties op social media door om te kijken waar we misschien dingen moeten veranderen of wat er misschien beter zou kunnen. Ook is het de bedoeling dat er weer discobussen gaan rijden vanuit Sittard en Roermond, maar daar zijn we nog over in gesprek.” 

'Geiler Party'
Behalve de grote zaal gaan ook de twee cafe’s in de voorkant van het pand weer open. De dj’s zullen daarbij tussen de ruimtes rouleren. Latour: "Het zal niet alleen leuk zijn voor mensen van zestien tot begin twintig. Ook de twintigers en dertigers die hier voorheen altijd kwamen zijn welkom. Als het maar een ‘geiler Party’ wordt.” 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen