Oud-staatssecretaris Teeven heeft nieuwe baan: buschauffeur

Print
Oud-staatssecretaris Teeven heeft nieuwe baan: buschauffeur

Fred Teeven Afbeelding: AD

Wie een dezer dagen in Noord-Holland op de bus stapt, moet niet gek opkijken van een heel bekende chauffeur: Fred Teeven kan zomaar achter het stuur zitten. De oud-staatssecretaris van Justitie vertrok uit de politiek vanwege de bonnetjesaffaire en heeft nu een andere weg ingeslagen.

Teeven (58) werkt sinds anderhalve week voor vervoersbedrijf Connexxion en is erg tevreden met zijn nieuwe baan. Hij noemt het in De Telegraaf 'fantastisch' en stelt dat hij niet lijdzaam thuis wil wachten op een nieuwe baan.

Vrachtwagen
"Ik doe het chauffeurswerk parttime en heb mijn introductiecursus net achter de rug", aldus Teeven. Hij had al langer in het hoofd om internationaal vrachtwagenchauffeur te worden. "Maar toen de kans zich voordeed anderhalve dag per week in mijn regio op de bus te zitten, werd ik meteen enthousiast."

Naast het werk op de bus heeft Teeven samen met een partner een adviesbureau voor veiligheid in het bedrijfsleven opgezet.

Besmet
Eerder was de oud-politicus in de race voor een hoge baan bij het statige adviesorgaan van de Raad van State – dat beoogde wetten toetst en het kabinet adviseert - maar daar was hij volgens eigen zeggen 'te besmet voor'.

Teeven liet zich vorig jaar ook ontglippen dat hij wel geïnteresseerd was in de vacante burgemeesterspost van Haarlem, zijn geboortestad immers. Die opmerking lokte een complete website uit met een petitie om Teeven te weren. De nasleep van de bonnetjesaffaire etterde toen immers nog na. Te beschadigd, oordeelde men in Haarlem eveneens. De onberispelijke Jos Wienen kreeg de baan.

Bonnetje
In maart 2015  kondigden toenmalig minister Opstelten en staatssecretaris Teeven hun aftreden aan nadat 'het bonnetje' van de 'witwasdeal' met Cees H. uit 2000 via Nieuwsuur opdook en later ook op het ministerie gevonden werd. Eerder had Opstelten gezegd dat het onvindbaar was.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →