Verstappen traint derde tijd in Abu Dhabi

Print
Verstappen traint derde tijd in Abu Dhabi

Afbeelding: ANP

Max Verstappen heeft de eerste vrije training van de laatste Grand Prix van het seizoen als derde afgesloten.

De Limburger in dienst van Red Bull reed vrijdag in Abu Dhabi met 1:39.154 de derde tijd en bleef daarmee zijn teamgenoot Daniel Ricciardo voor. De Australiër reed een teleurstellende tiende tijd (1:40.773).

Top vijf
Alleen Sebastian Vettel (1:39.006) en wereldkampioen Lewis Hamilton (1:39.126) zetten een snellere tijd dan Verstappen neer. Hun teamgenoten bij respectievelijk Ferrari en Mercedes, Kimi Raikkönen en Valtteri Bottas, completeren de top vijf met tijden van 1:39.518 en 1:39.741

Tevreden
Verstappen toonde zich na afloop hij tevreden met de eerste sessie. "Het ging niet verkeerd. We hebben verschillende zaken geprobeerd met name aan de voorkant van de auto. Daar was ik nog niet helemaal tevreden mee, maar over het algemeen was de balans van de auto wel goed. We zitten er op dit moment redelijk goed bij. Hopelijk reageert de auto als de zon hier verdwijnt hetzelfde."

De Grand Prix van Abu Dhabi is de laatste race van het seizoen. Verstappen heeft al aangekondigd dat hij zijn motor van Renault niet wil sparen en veel risico voor een goed resultaat wil nemen.

Lees ook: Max Verstappen op rapport: een terugblik op een turbulent seizoen