Personeel legt Trespa in Weert plat

Print
Personeel legt Trespa in Weert plat

Afbeelding: Weertdegekste

Weert - Circa tweehonderd werknemers van Trespa uit Weert hebben vrijdagochtend het werk neergelegd. De ochtendploeg van de gevelpanelenproducent ging niet aan het werk vanwege een slepend conflict met de directie.

Vakbond FNV Procesindustrie wil dat er voor alle 600 medewerkers collectieve afspraken komen over onder meer loonsverhoging en een regeling voor een sociaal plan.

'Absurd'
Ongeveer 300 mensen bij Trespa vallen niet onder een cao, zegt vakbondsbestuurder Adem Akdeniz. "Ze zijn overgeleverd aan de willekeur van de werkgever. Dat is absurd.”

Doorgaan
De bond praat momenteel niet meer met de directie en wil doorgaan met de acties door totdat de eisen worden ingewilligd. "Maandag staakt de ochtendploeg weer. We bekijken daarna van dag tot dag of we de acties gaan opvoeren.” Mogelijk wordt de staking uitgebreid naar andere ploegen.

Oplossing
Joost Snoeijen, directeur personeelszaken bij Trespa, betreurt de staking. Zijn bedrijf is volgens hem "absoluut bereid om tot een oplossing te komen.” Die moet dan wel "marktconform” zijn. Trespa wil graag weer om de tafel met de vakbond, zo laat hij weten.

Sinds april zijn er tussen bedrijf en bond al zes onderhandelingsronden geweest.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →