Personeel legt Trespa in Weert plat

Print
Personeel legt Trespa in Weert plat

Afbeelding: Weertdegekste

Weert - Circa tweehonderd werknemers van Trespa uit Weert hebben vrijdagochtend het werk neergelegd. De ochtendploeg van de gevelpanelenproducent ging niet aan het werk vanwege een slepend conflict met de directie.

Vakbond FNV Procesindustrie wil dat er voor alle 600 medewerkers collectieve afspraken komen over onder meer loonsverhoging en een regeling voor een sociaal plan.

'Absurd'
Ongeveer 300 mensen bij Trespa vallen niet onder een cao, zegt vakbondsbestuurder Adem Akdeniz. "Ze zijn overgeleverd aan de willekeur van de werkgever. Dat is absurd.”

Doorgaan
De bond praat momenteel niet meer met de directie en wil doorgaan met de acties door totdat de eisen worden ingewilligd. "Maandag staakt de ochtendploeg weer. We bekijken daarna van dag tot dag of we de acties gaan opvoeren.” Mogelijk wordt de staking uitgebreid naar andere ploegen.

Oplossing
Joost Snoeijen, directeur personeelszaken bij Trespa, betreurt de staking. Zijn bedrijf is volgens hem "absoluut bereid om tot een oplossing te komen.” Die moet dan wel "marktconform” zijn. Trespa wil graag weer om de tafel met de vakbond, zo laat hij weten.

Sinds april zijn er tussen bedrijf en bond al zes onderhandelingsronden geweest.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen