Politie vindt wapens in auto drugsgebruiker

Print
Politie vindt wapens in auto drugsgebruiker

Afbeelding: Facebook Politie Peel en Maas

Groeze - De politie heeft donderdagavond in Beringe een automobilist opgepakt voor het rijden onder invloed van drugs. In zijn auto vonden agenten een werpmes en een ploertendoder.

De man werd gecontroleerd omdat de politie vermoedde dat hij verdovende middelen had gebruikt. Een speekseltest wees uit dat er zich een verhoogde concentratie THC in zijn bloed bevond. THC is de werkzame stof in cannabis.

Wapens
Toen de politie daarop zijn auto controleerde werden diverse attributen gevonden voor het innemen van drugs. Ook vonden agenten enkele flesjes GHB, een partydrug, en een werpmes en een ploertendoder.

De man verklaarde GHB te hebben gebruikt, aldus de politie. Bloedonderzoek door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) moet uitwijzen welke stoffen er allemaal in zijn lichaam zaten.

Verklaring
De man heeft een rijverbod van 24 uur gekregen en moet later een verklaring komen afleggen over het rijden onder invloed en het bezit van verboden wapens.

Vanaf 1 juli van dit jaar gebruikt de politie speekseltesten om te bepalen of een automobilist onder invloed van drugs. Vanaf die datum zijn er ook officiële richtlijnen over de hoeveelheid drugs in je lichaam die mag tijdens het autorijden. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →