Meer dan honderd doden na aanslag Egypte

Print
Meer dan honderd doden na aanslag Egypte

De moskee in Arish in de Sinai werd vanochtend aangevallen door terroristen. Er vielen minstens 25 doden. Afbeelding: AD/EPA

Door bomaanslagen en gevechten bij een moskee in het Egyptische Bir-al-Abed in de Sinaï zijn vrijdag meer dan honderd doden gevallen. Staatspersbureau MENA maakt melding van zeker 115 doden en 120 gewonden. De staatstelevisie bericht over 155 omgekomen slachtoffers.

Terroristen lieten volgens de veiligheidsdiensten verscheidene bommen ontploffen bij het gebedshuis en openden vervolgens het vuur op gelovigen die net naar buiten kwamen na het vrijdaggebed.

Islamitische Staat
In het gebied vecht het leger al enige tijd tegen militanten die banden hebben met Islamitische Staat. De veiligheidstroepen zijn vaak het doelwit van de aanslagen, maar ook christelijke kerken en pelgrims zijn de afgelopen tijd getroffen. President Abdel Fattah al Sisi belegde direct na de aanslag een crisisbijeenkomst.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →