Medewerkster reclassering vrijgesproken van tegenwerken moordonderzoek

Print
Medewerkster reclassering vrijgesproken van tegenwerken moordonderzoek

Afbeelding: De Limburger

Een 39-jarige medewerkster van de reclassering is vrijdag vrijgesproken door de rechter in Roermond. Ze werd ervan verdacht een man te hebben geholpen aan de politie te ontkomen.

De man in kwestie is verdachte in een Venlose moordzaak uit 2012. Hij kende de medewerkster van de reclassering omdat ze hem begeleidde in een andere strafzaak.  De twee raakten daarna bevriend. 

Niet bewezen
Volgens de rechtbank staat vast dat de vrouw onprofessioneel en weinig integer heeft gehandeld. Maar wat niet kan worden bewezen is dat ze wist dat de man verdachte was in een moordonderzoek. Zo kan dus ook niet worden aangetoond dat ze hem heeft geholpen om te ontkomen aan de politie. 

De rechtbank merkt bovendien op dat niet vast te stellen is of het onderzoek naar de man uit Venlo daadwerkelijk is belemmerd. De man is namelijk nooit buiten beeld geweest bij politie en justitie.  

Vanwege het gebrek aan bewijs is de reclasseringsmedewerkster op alle vlakken vrijgesproken. De strafzaak tegen de man loopt nog. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →