Documentaire Venlose muzikant Gino Taihuttu in première

Print
Documentaire Venlose muzikant Gino Taihuttu in première

Gino Taihuttu. Afbeelding: Loraine Bodewes

De documentaire Cala Nova Ibiza van de popmuzikant, componist en producer Gino Taihuttu gaat zaterdagavond in Venlo in première.

De 56-jarige Venlonaar Taihuttu verblijft al dertien jaar in de zomermaanden op Ibiza. Wat begon met enkele optredens op een podium is uitgegroeid tot een jaarlijks festijn in de zomer.

Ibiza-gevoel
Artiesten en gasten uit de hele wereld komen naar camping Cala Nova Ibiza, waar wekelijks vier concerten worden gegeven. Taihuttu legde het Ibiza-gevoel vast op film samen met Israel Rojo uit Barcelona en Irene Martin uit Valencia. Hij vroeg artiesten en vaste bezoekers te filmen wat hen op Ibiza gelukkig maakt en filmde 40 uur livemuziek. Al dat materiaal is verwerkt in een één uur durende documentaire. Die beleeft de première in een uitverkochte bioscoop De Nieuwe Scene.

Carrière
Zaterdag is het bovendien precies 40 jaar geleden dat Gino Taihuttu’s carrière begon, met een optreden in Blerick. Later speelde hij bij onder meer bij de rockband Gin on The Rocks, die in 1985 de Grote Prijs van Nederland won. Taihuttu vormde lang geleden een duo – SoFuJa – met de latere Idols-winnaar Boris. Met zijn zoon Jiri verzorgt hij flamenco-optredens. Op Ibiza treedt hij met Jiri op tijdens bruiloften van prominenten. Zo speelden de twee al op de bruiloften van zowel Nick als Simon, het bekende Volendamse zangduo. Voor de met een Gouden Kalf onderscheiden films Rabat en Wolf van zijn zoon Jim componeerde Gino de muziek.

Momenteel werkt hij mee aan Jims nieuwe film Oogst, die volgend jaar in Indonesië wordt gedraaid.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →