Zesde tijd voor Verstappen in 2e vrije training

Print
Zesde tijd voor Verstappen in 2e vrije training

Afbeelding: AFP/Andrej Isakovic

Max Verstappen heeft de zesde tijd gereden op de tweede vrije training van de Grand Prix van Abu Dhabi. Wereldkampioen Lewis Hamilton klokte de snelste ronde onder het kunstlicht van het Yas Marina Circuit.

Eerder op vrijdag snelde Verstappen nog naar de derde tijd op de eerste vrije training. De Limburger van Red Bull was bij daglicht alleen langzamer dan Sebastian Vettel (Ferrari) en Hamilton (Mercedes).

Ricciardo
Vettel reed de tweede tijd op de tweede vrije training en was net iets sneller dan Daniel Ricciardo. De Australische ploeggenoot van Verstappen was tijdens de eerste vrije training nog langzamer dan negen coureurs.

De Grand Prix van Abu Dhabi is de laatste race van het seizoen. Verstappen heeft al aangekondigd dat hij zijn motor van Renault niet wil sparen en veel risico voor een goed resultaat wil nemen. Tijdens de eerste vrije trainingen was hij nog voorzichtig en reed hij slechts 33 ronden.

Teruggeschroefd
"De eerste training was oké en de tweede training wat minder", sprak Verstappen. "Maar dat kwam omdat we wat dingen hadden aangepast waar ik niet helemaal tevreden over was." De Limburgse coureur zag dat zijn wagen op de rechte stukken wat te kort kwam nu de Renault-motor flink is teruggeschroefd, omdat de motoronderdelen op zijn. "Maar er is niets fout gegaan dus op dat gebied loopt het allemaal goed."

Verstappen wil niet de verwachting uitspreken dat hij zondag voor de winst kan gaan in de laatste Grand Prix van het seizoen. "Ik denk dat we nu nog wat te langzaam zijn. Maar in de kwalificatie hoop ik er dicht op te zitten en dan zouden we in de race normaal gezien er nog dichter op moeten zitten."