‘Enveloppendief’ de laan uitgestuurd door gemeente Venlo

Print
‘Enveloppendief’ de laan uitgestuurd door gemeente Venlo

Afbeelding: iStock

De 44-jarige Ruud V. is als ambtenaar ontslagen door de gemeente Venlo omdat hij daar enveloppen en briefpapier van zou hebben gestolen.

Volgens justitie vond deze verduistering plaats tussen 1 september 2015 en 29 maart 2016.

Verhuizing
V. ontkent de diefstal. Volgens zijn advocate Jasmine Handring was hij betrokken bij de verhuizing van de gemeente van het kazerneterrein naar het huidige stadskantoor. V. zou toestemming hebben gevraagd en gekregen om wat spullen mee te nemen die anders weggegooid zouden worden. Volgens Handring hebben twee leidinggevenden later gezegd dat er geen toestemming was, maar vertelden ze daarna dat ze zich dit niet konden herinneren.

Stalking
V. verscheen vrijdag tijdens een tussentijdse zitting in de rechtbank in Roermond. Behalve verduistering legt justitie hem ook stalking van zijn ex-partner en brandstichting in het huis van haar aan de Lingsforterweg in Arcen ten laste.

Officier van justitie Sandra Kierkels drong tijdens de zitting aan op een snelle inhoudelijke behandeling van de strafzaak omdat ze vermoedt dat V. zijn ex-partner nog steeds lastigvalt. Zo werd haar nieuwe huis afgelopen zomer besmeurd en de auto van de zus van haar nieuwe vriend in brand gestoken. Advocaat Handring zei dat haar cliënt daar niets mee te maken heeft.

Rechtszaken
V. heeft zelf vanwege zijn ontslag nog rechtszaken lopen tegen de gemeente Venlo en het UWV. Die laatste instantie wil hem geen ww-uitkering verstrekken. De bestuursrechter doet volgende maand uitspraak in deze zaken.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →