Bejaarde Limburger sleept zorgverzekeraar VGZ voor de rechter

Print
Bejaarde Limburger sleept zorgverzekeraar VGZ voor de rechter

Afbeelding: Archief ANP

Een zeventigjarige man uit Kerkrade sleept samen met de Organisatie van Nederlandse Tandprothetici (ONT) VGZ voor de rechter.

De patiënt is verbolgen omdat de zorgverzekeraar weigert een behandeling van een tandprotheticus te vergoeden. Volgens de wet zijn zorgverzekeraars verplicht deze behandeling te vergoeden, stelt ONT vrijdag.

Aan huis gebonden
De man uit Kerkrade is aan huis gebonden. Omdat VGZ weigert te vergoeden, kan hij niet meer thuis worden behandeld. "Het is de enige zorgverzekeraar in Nederland die deze behandelingen niet vergoedt. De ONT benadrukt dat het een wettelijk erkend beroep is binnen de eerstelijnszorg, waar patiënten zonder verwijzing heen kunnen", aldus de koepelorganisatie.

Een woordvoerder van VGZ wilde inhoudelijk nog niet ingaan op de zaak. "We hebben de dagvaarding nog niet ontvangen, die gaan we eerst bestuderen. Maar in algemene zin is het zo dat de tandarts de regie voert, die schakelt de protheticus in. Daar is eerst een verwijzing voor nodig, dan vergoeden wij het gewoon", aldus de zegsman.

De zaak dient begin volgend jaar bij de rechtbank Arnhem.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →