Molenaar: we spelen niet met handrem erop in de Arena

Print
Molenaar: we spelen niet met handrem erop in de Arena

Roda-trainer Robert Molenaar. Afbeelding: ANP Pro Shots

Roda-coach Robert Molenaar piekert er niet over om de zware uitwedstrijd bij Ajax zondag (aanvang 12:30 uur) bij voorbaat als een kansloze missie te beschouwen en de blik al te richten op de cruciale duels die daarna volgen. "Dat is tegen onze principes. En ik houd graag vast aan principes. Ik ga niet naar de Arena om met de handrem te spelen."

Ognjen Gnjatic keert na zijn blessure terug in de selectie, maar is nog niet fit genoeg voor negentig minuten. Hij zal op de bank beginnen. Mikhail Rosheuvel maakt zijn rentree na een schorsing en lijkt met zijn snelheid een zekerheid voor de basis.  Molenaar wilde zijn opstelling nog niet prijsgeven.

Zware druk
De Roda-coach heeft vorig weekend ook gezien hoe gemakkelijk Ajax het doel vond bij NAC (0-8). Ook Roda zal wellicht onder zware druk komen. "Ajax speelt graag dominant voetbal. Wij moeten zorgen dat we de druk houden op spelers als Ziyech en Van de Beek, die voor de aanvoer zorgen. Wij moeten Ajax zoveel mogelijk uit ons strafschopgebied houden."

De Amsterdammers missen de geblesseerden Daley Sinkgraven en Mitchell Dijks. Achter Nick Viergever staat een vraagteken.

Vermoedelijke opstelling Roda:
Jurjus, Götz, Auassar, Kum, Vansteenkiste, El Makrini, Ndenge, Gustafson, Rosheuvel, Schahin, Engels.