Chaos in hartje Londen: metrostation ontruimd na schoten

Print
Chaos in hartje Londen: metrostation ontruimd na schoten

Afbeelding: AFP

Metrostation Oxford Circus in het centrum van Londen is vrijdagavond ontruimd na dat er meerdere meldingen bij de politie waren binnengekomen over schoten.

Het station werd geëvacueerd en ooggetuigen zagen hoe tientallen mensen keihard wegrenden van de halteplaats in de hoofdstad. Buiten het station is hoe dan ook sprake van een chaos van verontruste passanten en reizigers.

Schoten gelost
Volgens de Metropolitan Police zijn er geen verdachte personen gelokaliseerd en is er bewijs gevonden dat schoten zijn gelost. Volgens The Sun zou alleen het metrostation Oxford Circus zijn ontruimd en rijden de treinen nog steeds maar stoppen ze niet bij het betreffende station.

Lees verder onder de foto

Vul hier een omschrijving van de foto in.

De aanleiding voor de plotselinge ontruiming , chaos en paniek in de drukke avondspits is nog onduidelijk. Volgens de politie zou er sprake zijn van een licht gewonde vrouw. "Er zijn geen meldingen over andere slachtoffers", twitterde de politie vrijdagavond. Hoewel de politie geen bewijs zegt te hebben voor schoten, melden getuigen 'knallen ' te hebben gehoord in de ondergrondse. 

Terreurdaad
Buiten en in het station is  hoe dan ook veel gewapende en ongewapende politie aanwezig. Het incident lijkt te worden benaderd als bij een terreurdaad. Tijdens de ontruiming zou het volgens ooggetuigen extreem druk zijn geweest in het station, omdat veel Londenaren nu al aan het winkelen zijn voor de feestdagen en koopjes scoren op de kortingsdag van het jaar: Black Friday.  

Schuilen
De Britse transportpolitie verklaarde te reageren op een 'incident' maar gaf verder geen gedetailleerde informatie. In een bericht op Twitter werden reizigers geïnformeerd over een stremming. Ook kregen ze het advies om het metrostation te mijden. Bedrijven rond het station zijn tot nader order gesloten. De politie adviseerde mensen op straat te gaan schuilen in gebouwen. Winkeliers vroegen klanten binnen te blijven. Rond 19 uur Nederlandse tijd verzocht de politie mensen rustig naar huis te gaan. De politie kondigde gelijk aan door te gaan met het doorzoeken van het station en de omgeving.

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →