Mogelijk claim van producent over film Bergen

Print
Mogelijk claim van producent over film Bergen

Acteur Harry Piekema (L) oefent met trekpaarden voor de film, die er mogelijk nu dus niet komt. Afbeelding: De Limburger/Stefan Koopmans

Bergen - Filmproducent EMS dient mogelijk een claim in bij Bergen als het bedrijf de film De Wilde Boerderij niet kan maken.

EMS heeft al 1,5 ton uitgegeven aan voorbereiding en afspraken.

Het bedrijf ging er blind van uit dat het van Bergen drie ton zou krijgen voor de film De Wilde Boerderij. Die zou Maaspark Well en Nationaal Park Maasduinen nationale bekendheid moeten geven. EMS produceerde ook een film over de Oostvaardersplassen en Amsterdam. Ook was er sprake van een provinciale subsidie van drie ton.

Ter discussie
Wethouder Antoon Splinter (CDA) stelde bij zijn aantreden de film ter discussie. Splinter wil geen Amsterdamse en Zuid-Limburgse toestanden door een enorme toename van het aantal toeristen in het Maasduinengebied. "Wij moeten ons verdomd goed realiseren hoe wij het toerisme een plek willen geven.”

Ontluisterend
De wethouder en EMS hebben onlangs een gesprek gehad over de film. Producent André Janse van EMS noemt dat gesprek ‘ontluisterend’. Hij geeft toe dat er geen keiharde afspraken zijn gemaakt. Volgens Janse werkt EMS altijd op basis van vertrouwen. "Of wij zijn voor de gek gehouden of we hebben onszelf voor de gek gehouden”, zegt de producent. EMS gaat nu uitrekenen hoeveel geld er naar de filistijnen is als de film niet doorgaat.

Wethouder Splinter zegt dat hij EMS met huiswerk naar huis heeft gestuurd. Volgens hem heeft het bedrijf EMS geen financiële onderbouwing van de film kunnen geven. Zonder duidelijkheid over de financiën geeft Bergen geen geld.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →