'Per trein de grens over moet makkelijker worden'

Print
'Per trein de grens over moet makkelijker worden'

Afbeelding: Jean Pierre Geusens

Met de trein de grens over moet in de toekomst makkelijker worden. Bijvoorbeeld met één ticketsysteem dat in Nederland, België, Luxemburg en Duitsland geldig is.

Ook moet er een eind komen aan de lange overstaptijden waar reizigers mee te maken krijgen zodra ze met de trein de grens over willen. De dienstregelingen moeten op elkaar afgestemd worden.

Beneluxparlement
Dat vindt het Beneluxparlement dat vrijdag op het gouvernement in Maastricht bij elkaar kwam. Daarom dringen de leden er bij hun regering op aan dat er een taskforce wordt opgericht die zich bezighoudt met het makkelijker maken van treinvervoer over de grens.Het parlement kan zelf geen besluiten nemen, maar alleen aanbevelingen doen.

Knelpunten
Het was voor het eerst dat de leden in Maastricht bij elkaar kwamen. In het Beneluxparlement zitten twintig Kamerleden uit Nederland, twintig uit België en negen uit Luxemburg. Zij bespreken met name problemen en knelpunten in de grensregio.

Later op de dag spraken de parlementariërs ook nog over politie-inzet bij drugsoverlast en over grensoverschrijdend vrachtverkeer.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →