Zwaarbevochten zege MVV tegen Helmond Sport

Print

Afbeelding: Ermindo Armino

MVV heeft thuis gewonnen van Helmond Sport. Het werd een zwaarbevochten 3-1 voor de ploeg van Ron Elsen. Dean Koolhof scoorde in de slotfase de bevrijdende 3-1.

Nog voor het duel kreeg MVV al met tegenslag. Shermar Martina leek de wedstrijd in de basis te starten, maar tijdens de warm-up moest hij geblesseerd afhaken. Tuur Houben mocht daarom vanaf het begin in het veld staan. Centraal achterin nam Matisse Thuys de taak van Martina over.

Vergeten
De tegenslag was al snel vergeten. Jonathan Okita scoorde namelijk razendsnel. Een slimme bal van Joeri Schroijen na drie minuten kwam precies bij de clubtopscoorder aan. De aanvaller stond zo vrij als een vogel en kreeg ook nog tijd om de bal te controleren, zodat hij zonder al te veel moeite kon binnenschieten.

MVV maakte een sterkere indruk in de openingsfase. Maar ook de gasten kregen kansen. Na 17 minuten vloog een vrije trap van een meter of 35 bijna in het doel van Michael Verrips, nadat iedereen de bal miste.

Simpel
Na 21 minuten voorkwam Schroijen een treffer van Helmond, nadat Grad Damen ogenschijnlijk simpel door de defensie van MVV slalomde. Zijn inzet werd nog aangeraakt door doelman Verrips, maar vervolgens moest Schroijen met een sliding alle zeilen bijzetten om de bal weg te werken.

Maar MVV haalde op een heerlijke manier de druk van zichzelf af. Pieter Nys wurmde zich als een slangenmens langs die man van Helmond en behield het overzicht en legde de bal af naar de rechterkant waar de 18-jarige Koen Kostons de bal bijzonder lekker kon binnenschieten.

Op slot
In de 57ste minuut had Attila Yildirim de wedstrijd op slot kunnen gooien. Vanaf de rand van de zestien hoefde hij alleen nog maar de doelman te kloppen. Hij schoof de bal echter net langs het doel via keeper Stijn van Gassel.

Helmond-spits Arne Naudts wilde de wedstrijd juist spannend maken. Hij brak door in het centrum en schoot de bal snoeihard op het doel, maar de bal belandde op de paal. Iets later was het wel Naudts die toch Helmond dichterbij bracht, tien minuten voor tijd. Het doel van MVV werd hevig onder vuur genomen. Maar Verrips hield stand.

Invaller Dean Koolhof haalde de twijfel bij iedereen weg, door één minuut voor tijd de 3-1 te maken. Hij stiftte na een uitbraak de bal artistiek over de Helmond-keeper.