Fortuna kantelt wedstrijd in de slotfase

Print

Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Lange tijd leek het erop dat Fortuna Sittard vrijdagavond tegen het zwalkende Go Ahead Eagles punten zou verspelen. Pas in de slotfase maakte verdediger Wessel Dammers met twee kopgoals een 0-1 achterstand ongedaan: 2-1.

Het was ruim twintig minuten lang slaapverwekkend. Totdat uit het niets doelpuntenmachine Sam Hendriks Go Ahead Eagles op voorsprong schoot. Hij kapte zich vrij en prikte de bal achter doelman Aykut Özer, die de voorkeur kreeg boven Miquel Santos.

Onpasseerbaar
Een echte wake-up call voor de Fortunezen, die vanaf dat moment het initiatief namen en goede kansen creëerden. Steeds bleek echter Go Ahead-doelman Sonny Stevens onpasseerbaar.

Dat spelbeeld verandere niet meer. Opgelegde mogelijkheden werden door de thuisclub om zeep geholpen. Zelfs een strafschop was aan Jorrit Smeets niet besteed. Doelman Aykut Özer moest ook nog eens geblesseerd het veld verlaten.

Stormram
Pas in de laatste tien minuten kantelde de score. Dammers toonde zich bij dode spelmomenten een ware stormram en knikte twee keer knap een voorzet met het hoofd binnen.

Door de 2-1 zege stijgen de Sittardenaren een plek op de ranglijst. Het verschil met koploper NEC blijft zeven punten.