Rechter verscheurt boete van huisarts die te hard reed

Print
Rechter verscheurt boete van huisarts die te hard reed

Afbeelding: iStock

De kantonrechter in Roermond heeft een huisarts uit Stramproy een verkeersboete van 800 euro kwijtgescholden. De huisarts was op de bon geslingerd omdat hij op weg naar een patiënt 42 kilometer te hard had gereden.

Waar de maximale snelheid 60 kilometer was, trapte dokter het gaspedaal in tot net boven de honderd kilometer per uur. Hij vond dat nodig,  omdat hij een spoedmelding had gekregen over een patiënt die kampte met ernstige benauwdheid. Ook had de patiënt bloed moeten opgeven.

Strijken
De kantonrechter zei deze week weliswaar dat ook dokters zich aan de verkeersregels moeten houden, maar in dit geval vond hij dat er reden genoeg was om over zijn hart te strijken. De snelheidsovertreding werd in het buitengebied op een rechte weg gemaakt.

Advocaat Ludo Hameleers zei in zijn pleidooi dat als de dokter daadwerkelijk reddend werk had verricht, hij wellicht een onderscheiding had gekregen. "Nu de spoed achteraf niet zo hoog bleek te zijn, wordt hij getrakteerd op een bon. Dat is heel vreemd”.

Stoel
De officier van justitie wilde de boete nog wel halveren tot 400 euro. Daar ging Hameleers niet mee akkoord. “De officier moet niet op de stoel van de dokter gaan zitten”. De kantonrechter ontsloeg de arts van rechtsvervolging. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →