Van Leer ziet zich ooit wel terugkeren naar Roda JC

Print
Van Leer ziet zich ooit wel terugkeren naar Roda JC

Afbeelding: Jean-Pierre Jans

Doelman Benjamin van Leer ziet zichzelf nog wel een keer terugkeren naar Roda JC.

De tweede keeper van Ajax zegt dat tegen De Limburger. "Kerkrade blijft een speciale plek voor me. Het zou voor mij ook geen straf zijn om daar ooit terug te komen. Maar voorlopig nog niet.” 

Basisplek
De keeper, die vrijdagavond met Jong Ajax verloor van NEC (2-1), richt zich eerst op een basisplek bij de Amsterdamse club. Reëel is die wens op dit moment nog niet. Maar aan de andere kant: eerste doelman Onana valt ook buiten Amsterdam steeds vaker op, wat al tot de nodige transfergeruchten leidde. 

Van Leer: "Ik denk dat Onana niet heel erg lang blijft. Mocht dat moment komen, dan hoop ik dat ze voor mij kiezen.” 

Hoop
De historie geeft daarbij hoop. "De laatste keepers die bij Ajax onder de lat hebben gestaan, hebben hier allemaal eerst zeker een jaar moeten aarden. Dat hebben ze hier ook gezegd; als André gaat, dan kijken we als eerste naar jou. Maar je moet het wel zelf laten zien."

Nouri
Van Leer arriveerde in een tumultueuze tijd bij Ajax. Al een paar dagen na de seizoenstart was er het drama rond Abdelhak ‘Appie’ Nouri. "Ik was een relatieve buitenstaander. Ik kende Appie vier of vijf dagen. Maar de mensen hier waren er helemaal kapot van. We zijn toen ook nog naar zijn ouders gegaan. Dat was zo enorm triest. Wat moet je dan doen? Ik wist me eigenlijk geen houding te geven.”