Klimaatfilm Marijn Poels beste documentaire

Print
Klimaatfilm Marijn Poels beste documentaire

Afbeelding: De Limburger

De klimaatfilm 'The Uncertainty Has Settled' van filmmaker Marijn Poels uit Meerlo is in Parijs in de prijzen gevallen tijdens het Independent Film Festival.

De documentaire, die begin dit jaar in première ging tijdens het filmfestival in Berlijn won eerder dit jaar een award in Los Angeles en Berlijn. De film is volgens de jury in Parijs gekozen, omdat deze 'aanzet tot zelfstandig denken en het verhaal als krachtig breekijzer fungeert om het debat open te breken'.

Gevoelige kant
'The Uncertainty Has Settled' snijdt de gevoelige discussie over klimaatverandering en energie aan. In de film bezoekt Poels vooral boeren in de Duitse deelstaat Saxen Anhalt die gebukt gaan onder Europese regelgeving. Door een falend landbouwbeleid en de miljarden subsidies voor de productie van groene stroom zijn veel boeren energieleveranciers geworden. 
 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →