Hockeysters bereiken finale World League

Print
Hockeysters bereiken finale World League

Bondscoach Annan. Afbeelding: ANP

De Nederlandse hockeysters hebben bij de finaleronde van de Hockey World League in Auckland de finale bereikt. De ploeg van bondscoach Alyson Annan versloeg zaterdag in de halve finale Zuid-Korea met 2-0.

Nederland kwam al vroeg in het eerste kwart op voorsprong door een treffer van Maartje Krekelaar. Zij tikte de bal uit de lucht in het doel. In het tweede kwart verdubbelde Laurien Leurink de voorsprong door de bal na een goede aanval met Malou Pheninckx binnen te tikken. De Zuid-Koreaanse keepster Soo Ji Jang voorkwam meer doelpunten.

Veldgoals
"Vooral in het eerste kwart hebben we goed gespeeld'', zei aanvoerster Marloes Keetels. "Onze verdediging was goed en onze aanvallen waren goed." Oranje scoorde twee veldgoals, maar zette geen van de vijf strafcorners om in een doelpunt. De speelsters van Annan hielden daarnaast opnieuw het doel schoon, net als in de voorgaande vier wedstrijden van het finaletoernooi. Keetels noemde de zege een prestatie van het hele team.

Nieuw-Zeeland
In de finale treft Oranje de hockeysters van Nieuw-Zeeland. Het thuisland versloeg vrijdag in de halve finale olympisch kampioen Engeland met 1-0. Olivia Merry maakte in het laatste kwart de enige treffer voor de 'Black Sticks'. "We gaan met veel vertrouwen richting de finale", keek de Nederlandse aanvoerster vooruit. "Maar die is tegen Nieuw-Zeeland, die thuis spelen." In de eerste groepswedstrijd versloeg Oranje Nieuw-Zeeland al met 4-0.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →