Politie zoekt duo na incident in metro Londen

Print
Politie zoekt duo na incident in metro Londen

Afbeelding: ANP

De Britse politie zoekt twee mannen die te maken kunnen hebben met de vermeende schietpartij bij het metrostation Oxford Circus in Londen vrijdagmiddag.

Zestien mensen raakten gewond door de paniek en het gedrang die ontstonden.

Foto's
De politie heeft foto's van het tweetal verspreid. Zij denkt dat de mannen betrokken waren bij een woordenwisseling die uiteindelijk tot de paniek leidde. De politie had ook zaterdag nog geen enkele aanwijzing dat er daadwerkelijk schoten zijn gevallen, zo meldt de omroep BBC. Ze wil in elk geval spreken met reizigers die tijdens het incident en de daarop volgende evacuatie op het station aanwezig waren.

Massahysterie
Ooggetuigen meldden dat er een ware massahysterie ontstond toen het leek dat er schoten vielen. Mensen huilden en gilden, en vielen over elkaar heen. De politie ging uit van een terroristische aanslag en stuurde gewapende eenheden naar Oxford Circus, in hartje Londen.

Lees ook: Chaos in hartje Londen: metrostation ontruimd na schoten

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →