Standbeeld Fernando Ricksen in de maak

Print
Standbeeld Fernando Ricksen in de maak

Afbeelding: ANP

Er is een standbeeld in de maak van oud-voetballer Fernando Ricksen. Dat melden de initiatiefnemers van 'Statue Fernando Ricksen' op de eigen Facebook-pagina.

Al een tijd lang zamelt een groep 'enthousiaste jongeren' geld in om het beeld van de aan ALS lijdende ex-Fortunees te realiseren. Hoewel volgens de teller pas 13.000 van de benodigde 30.000 euro is opgehaald, zou het standbeeld toch al in de maak zijn.

Vechtlust
Volgens Dieuwertje Mangeng, een van de initiatiefnemers, is er inmiddels ook via allemaal andere acties genoeg geld binnengehaald om met het beeld te starten. Omdat er nog gewacht wordt op een vergunning wil ze nog niet al te veel kwijt over hoe het er straks komt uit te zien. Wel wordt het in ieder geval een bronzen beeld en is de kunstenares inmiddels uitgekozen. "We gaan echt voor kwaliteit. Het beeld straalt vechtlust uit, iets waar zowel Fernando Ricksen als Fortuna Sittard voor staan."

Als de vergunning wordt goedgekeurd worden meer details bekendgemaakt. Bijvoorbeeld ook hoe groot het standbeeld wordt en wanneer het klaar zal zijn. Op de vraag waar de sculptuur zal verrijzen wil Mangeng nu alleen antwoorden dat het "een mooie prominente en symbolische plek" zal zijn.

Onder anderen coryfeeën als Willy Dullens, Kevin Hofland en Mark van Bommel steunen de actie.

Lees ook: Inzameling voor standbeeld Fernando Ricksen