Oppositie Brunssum zegt bijeenkomst over Palmen af

Print
Oppositie Brunssum zegt bijeenkomst over Palmen af

Jo Palmen Afbeelding: Diana Scheilen

Brunssum - De bijeenkomst van zaterdag waarbij alle politieke partijen uit Brunssum de situatie rond wethouder Jo Palmen zouden bespreken, is niet doorgegaan.

De oppositiepartijen meldden zich af omdat er te veel mensen verhinderd waren. 

Voorbereiding 
De partijen zouden bij elkaar komen om het integriteitsonderzoek naar Palmen te bespreken. Dit als voorbereiding op de raadsvergadering van woensdag. Uit het onderzoek bleek dat Palmen een risico vormt wat betreft belangenvermenging en zijn gedrag.

Mail
Ondanks dat de afmelding gisterenmiddag verstuurd werd, stonden enkele coalitieleden vanochtend op de afgesproken plek te wachten. “Blijkbaar had niet iedereen op zijn mail gekeken”, zegt fractievoorzitter Rob Dautzenberg van coalitiepartij Lijst Borger. 

Redenen
Dautzenberg vindt het spijtig dat de vergadering is afgezegd.  “Ik heb de indruk dat er ook andere redenen meespelen dan enkel het verzuim bij mensen.” Volgens Servie Broers van oppositiepartij PvdA is dat onzin: “We hebben twee weken lang niks gehoord van de coalitie. Donderdag kwam er ineens een uitnodiging voor zaterdag. Dat is wel erg laat. Buiten mij waren alle fractievoorzitters van de oppositie verhinderd.”

De oppositie heeft inmiddels voorgesteld om de bijeenkomst maandagavond te houden, maar volgens Dautzenberg zijn er aan de coalitiekant dan teveel mensen verhinderd.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →