Opnieuw rellen in Brussel, winkels geplunderd

Print
Een betoging op het Poelaertplein in Brussel is zaterdag volledig uit de hand gelopen.

Er braken voor de zoveelste keer in korte tijd rellen uit in de buurt van de Louizalaan en aan de Naamsepoort. Er worden winkels geplunderd. De politie is massaal ter plaatse en heeft al een twintigtal relschoppers opgepakt.

Jongeren
De rellen ontstonden rond 16:00 uur na een betoging van ‘Africa Liberation’ op het Poelaertplein. “Een dertigtal jongeren heeft daarna hun gezicht bedekt en is richting Louizalaan gelopen”, zegt Ilse Van de Keere van de Brusselse politie. “Daar hebben ze beschadigingen aangebracht aan een aantal winkels.”

De relschoppers trokken daarna naar de Elsensesteenweg, waar het tot een confrontatie kwam met de massaal toegesnelde politie. Die heeft het waterkanon ingezet en sluit de hele buurt hermetisch af in de hoop de situatie onder controle te krijgen. “Er zijn projectielen gegooid en een voertuig van de politie is beschadigd”, zegt Van de Keere. “We hebben inmiddels een twintigtal mensen opgepakt.”

Op sociale mensen getuigen mensen dat ze aangevallen werden door de relschoppers. De situatie is volledig uit de hand gelopen. De voornamelijk Afrikaanse relschoppers roepen “Libérez l’Afrique.”

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →