In elkaar geslagen Amber: 'De wonden zijn genezen, maar toen kwam pas de klap'

Print
In elkaar geslagen Amber: 'De wonden zijn genezen, maar toen kwam pas de klap'

Amber en haar vriend Mathijs. Afbeelding: HBVL

De 18-jarige Amber Terwingen uit Maasmechelen die afgelopen september bruut werd afgetuigd door vijf jongens toen ze voor haar homoseksuele vriend op kwam, kampt nog steeds dagelijks met de gevolgen daarvan. De daders zijn nog steeds niet gepakt.

"Fysiek gaat het beter. Mijn neus is nog wel gevoelig en het stukje tand dat eraf was, hebben ze bij de tandarts gemaakt, maar dat blijft eraf vallen," zegt de Belgische drie maanden na het incident tegen Vrouw Magazine. "Mentaal is het nog wel zwaar. Toen het net was gebeurd, ging ik meteen al weer naar school. In het begin ging het goed, maar toen ik herstelde en de wonden waren genezen, kwam pas de klap. School was te veel. Ik probeer nu wel weer af en toe naar school te gaan."

Opmerkingen
Die bewuste dag was ze samen met haar beste vriend Mathijs op een feest in Kaulille, vlak over de grens bij Weert. Buiten kwamen ze een groepje jongens tegen die opmerkingen maakten over de homoseksuele Mathijs.

Lees ookMeisje (18) afgeranseld omdat ze het voor homoseksuele vriend opneemt

"Ze bleven maar nare dingen roepen, dus ik ging vragen of ze wilden stoppen, op een heel normale manier", herinnert Amber zich. "Meteen duwde iemand me toen op de grond en daarna begonnen ze allemaal op me in te slaan. Met zijn vijven gebruikten ze mij als boksbal. Mathijs heeft me eruit gehaald."

Amber raakte zwaargewond door de klappen, zoals goed te zien is op foto's die haar vriend kort na het incident op Facebook deelden. Toch leek het al snel weer goed te gaan en ging ze weer naar school. Maar later bleek het toch mis en moest ze opnieuw in het ziekenhuis worden opgenomen. 

Lees ook: Zoektocht naar jongens die Amber in elkaar sloegen verloopt moeizaam

Bang
"Toen ik herstelde en de wonden waren genezen, kwam pas de klap. School was te veel. Ik probeer nu wel weer af en toe naar school te gaan," zegt ze tegen Vrouw. “Ik vind het niet fijn om in een drukke ruimte te zijn. Dan voel ik me angstig. Als er ergens veel mensen zijn, ben ik heel erg op mijn hoede. Ik ben bang dat ik die jongens weer tegenkom. Toch zou ik het zo weer opnemen voor Mathijs, maar ik ga er niet van uit dat iemand weer zo zou reageren. Dit is geen normale reactie natuurlijk.”

Lees ook: Ouders in elkaar geslagen Amber doen extra oproep naar getuigen: “Het gaat niet goed met haar”

Over de daders is nog niets bekend. De politie is nog bezig met het onderzoek.

 

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →