Emil Szarkowicz in zak en as: klarinet in friture gestolen

Print
Emil Szarkowicz in zak en as: klarinet in friture gestolen

Foto: Facebook

De Limburgse topmuzikant Emil Szarkowicz zal zich zijn bezoek aan een friture, zaterdagnacht in Heerlen, nog lang heugen. Door de diefstal van zijn dierbare klarinet hield hij er een vervelende nasmaak aan over.

Szarkowicz hoopt dat de dieven snel tot inkeer komen en hem het instrument terugbezorgen."Als je een echt mens bent, breng je nu die klarinet van mij terug en zeg je sorry, dat had ik niet moeten doen", zo laat hij op zijn eigen Facebooksite weten.

Miserabel
De muzikant, ook bekend vanwege zijn inbreng bij Rowwen Hèze en de 3J's, verzorgde zaterdagavond in Grevenbicht en Bocholtz optredens met de band Miserabel. Hij is er kapot van dat zijn geliefde instrument gestolen is. "Ik wacht tot je tot inkeer komt, je weet niet waar je mee speelt en wat je hebt gedaan." 

Szarkowicz baalt enorm van het verlies. “Na de optredens in Bocholtz en Grevenbicht zijn we zaterdagnacht met de mannen van Miserabel nog even Heerlen ingegaan, je kent dat wel. Even de avond afsluiten met een frietje. Ik leg het instrument – in het zicht even aan de kant – en een moment later is het weg. Geen idee wie het gedaan heeft, vermoedelijk een paar jongens die voor ons stonden. Ik hoop zo dat op de camerabeelden van de friture duidelijk wordt, wat er precies gebeurd is.”

Emotionele waarde
Emil wil niet precies zeggen hoe veel geld zijn gestolen klarinet waard is, maar: “Hou het maar op duizenden euro’s.” Het is met name ook de emotionele waarde van het instrument dat niet in prijs uit te drukken is. “Die klarinet hoort gewoon bij me, is speciaal voor mij gemaakt. Ik denk niet eens dat de dader in de gaten heeft, wat hij gestolen heeft. Hij zal wel denken dat het een hele grote frikadel was.”

De Heerlense muzikant zegt ook aangifte te doen bij de politie zondagmiddag. Geplande optredens gaan gewoon door, benadrukt hij. “Het leven gaat gewoon door, hoe dan ook. Ik zal waarschijnlijk een nieuw instrument moeten kopen of een exemplaar moeten huren.”