CDA wil aanleg station in Limburg afdwingen

Print
CDA wil aanleg station in Limburg afdwingen

Afbeelding: Harry Heuts

Het CDA in de Tweede Kamer gaat de staatssecretaris oproepen om een treinstation in Grubbenvorst te realiseren.

Dinsdag en woensdag wordt in Den Haag de spoorbegroting 2018 behandeld. Kamerlid Mustafa Amhaouch (CDA) uit Panningen zal een motie indienen waarin de staatssecretaris wordt opgeroepen om alsnog geld vrij te maken voor de bouw van een station in Grubbenvorst.

Tekort
De provincie komt daarvoor nu 10,7 miljoen euro tekort. Dat geld moet het Rijk bijleggen, vindt de provinciale politiek. Maar de staatssecretaris wil tot nu toe de hand op de knip houden.

Amhaouch zegt dat het "afgelopen moet zijn met het gekibbel. In het regeerakkoord gaat het veel over regionale knelpunten. Daar is dit er een van." Hij zal geen concreet bedrag noemen in de motie omdat hij denkt dat de provincie en het Rijk daar samen in overleg uit kunnen komen. Gedeputeerde Hubert Mackus zei al eerder dat als Den Haag een substantieel deel meebetaalt, Limburg de rest wil bijleggen.

Steun
Het CDA-Kamerlid verwacht dat andere partijen zijn motie zullen steunen. De D66-fractie liet eerder ook al weten extra geld te willen uittrekken voor de bouw van het station.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →