Wereldtoppers Dumoulin, Martens en Verstappen strijden om sportprijzen

Print
Wereldtoppers Dumoulin, Martens en Verstappen strijden om sportprijzen

Afbeelding: AFP/ANP

Wereldtoppers Lieke Martens (voetbal), Tom Dumoulin (wielrennen), Max Verstappen (Formule 1) dingen in december mee naar meerdere sportprijzen.

De drie maken niet alleen kans op de prijs van beste sporter uit eigen provincie, maar zijn ook in de race voor de landelijke titel sportman of sportvrouw van het jaar. 

Shortlist
Dumoulin en Verstappen staan op de landelijke shortlist samen met acht andere topsporters: Dylan Groenewegen, Kjeld Nuis, Sven Kramer, Bauke Mollema, Ferry Weertman, Jan Smeekens, Kenley Jansen, Michael van Gerwen en Sjinkie Knegt. Bij de vrouwen neemt Lieke Martens het op tegen Chantal Blaak, Nycke Groot, Annemiek van Vleuten, Marit Bouwmeester, Ranomi Kromowidjojo, Ireen Wüst, Anna van der Breggen, Kirsten Wild en Dafne Schippers.

Roeicoach Josy Verdonkschot uit Landgraaf maakt kans op de titel 'sportcoach van het jaar'.

Man/vrouw
Voor de sportprijs in Limburg krijgen Dumoulin en Verstappen concurrentie van een andere naam: wielrenner Wout Poels. Lieke Martens, onlangs verkozen tot beste voetbalster van de wereld, moet voor de titel de degens kruisen met tennisster Demi Schuurs en schoonspringer Inge Jansen.

Sportploeg
Voor de prijs ‘Limburgse sportploeg van het jaar’ komen het naar de eredivisie gepromoveerde VVV, de handballers van Lions en de zitvolleyballers van Holyoke in aanmerking.

Talent
In de categorie ‘sporttalent’ nemen in onze provincie Fortuna-aanvoerder Perr Schuurs, handbalster Larissa Nusser en atlete Minke Bisschops het tegen elkaar op. Voor de titel ‘sporter met een beperking’ zijn handbikester Laura de Vaan, amazone Nicole den Dulk en rolstoeltennisser Sam Schröder genomineerd.

Stemmen
Stemmen voor de Limburgse sportprijzen kan tot en met 9 december op de website sportprijslimburg.nl. De winnaars worden op 18 december bekendgemaakt tijdens het Limburgse sportgala in het Parkstad Limburg Theater in Kerkrade. Een dag later worden op het NOC*NSF sportgala de landelijke prijzen uitgereikt. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →