Hasselt is uitgaansgeweld spuugzat: ‘De maat is meer dan vol’

Print
Hasselt is uitgaansgeweld spuugzat: ‘De maat is meer dan vol’

Foto ter illustratie. Afbeelding: AFP

In Hasselt is in de nacht van zaterdag op zondag een politieman mishandeld bij een ruzie in het uitgaansgebied. De burgemeester is het geweld zat en gaat maatregelen nemen.

De agent wilde een ruzie sussen in de Badderijstraat in het centrum toen hij enkele rake klappen in zijn gezicht kreeg. Vijf mensen werden opgepakt, één van hen zit nog vast. 

Prioriteit
Nadja Vananroye, de burgemeester van de Belgisch-Limburgse hoofdstad, is het geweld spuugzat. "De maat is hiermee meer dan vol", reageert ze op het laatste incident. "Een veilig uitgaansleven is een prioriteit voor mij als burgemeester. Hasselaren, bezoekers van buiten onze stad én ordediensten moeten de garantie hebben dat ze veilig zijn in onze uitgaansbuurten." 

De burgemeester gaat samen met verschillende horecabazen uit de binnenstad om tafel om te kijken welke maatregelen er genomen kunnen worden. "De politie en het stadsbestuur volgen dit van heel dichtbij op", verzekert ze. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →